CRITERIUM LCC

UITSLAG

 

26 oktober 2018 – CARBONCROSS

Op vrijdag 26 oktober 2018 vond op en rond onze eigen piste de Carboncross plaats. Een oefenveldloop voor onze leden om bekend te geraken met de werkwijze van een veldloop.

Succes deze winter!

 

20 en 21 oktober 2018 – Trainingskamp PUP/MIN/CAD

Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2018 trokken wij met een groep van 44 atleten op trainingskamp. We verbleven één nacht in het sporthotel van Sport.Vlaanderen Genk.

Het weekend stond in het teken van de voorbereiding voor de veldlopen en teambuilding. De atleten zijn moe maar voldaan naar huis gekeerd. Het was een super leuk weekend!

Zie ook het filmpje op youtube

 

Opstart atletiekseizoen 2018 – 2019

NIEUWE LEDEN kunnen zich vanaf 3 oktober 2018 aanmelden tijdens de trainingen op woensdag en vrijdag

Terrein: Atletiekpiste Sint-Lodewijk, Mosselerlaan 110 - Genk

Infoavonden nieuwe leden op :

woensdag 26 september 2018

woensdag 24 oktober 2018

 

Zaterdag 5 mei - Interclub Beker van Vlaanderen
cadetten en scholieren meisjes

Bij hun allereerste optreden in de interclubcompetitie Beker van Vlaanderen voor cadetten en scholieren meisjes in Lier bemachtigde A.C.-Genk de eerste plaats in de 3e Landelijke afdeling B.

A.C.-Genk trad aan met 11 meisjes, bijna een voltallige ploeg. De zon was van de partij, de wind soms een spelbreker. De atletes waren gemotiveerd en het duurde niet lang vooraleer een eerste overwinning ons te beurt viel. Cadette Birgit Reyskens won op overtuigende wijze het kogelstoten (11m45) en werd later tweede in het speerwerpen op luttele 4cm van de winnares. Een andere overwinning was er weggelegd voor scholiere Lenne Germaux in het verspringen met 5m13. Er werden nog drie tweede plaatsen behaald. Marte Verstrepen liet zich in de laatste poging in het verspringen de overwinning met 5cms afsnoepen. Nimloth Lowis werd tweede in het hoogspringen bij de cadetten en Caroline Knapen behaalde hetzelfde resultaat in de 100m bij de scholieren. De andere atletes behaalden steeds resultaten in de top 6 en zodoende stonden we net voor de finale aflossingen op een tweede plaats in het klassement. Onze meisjes hadden het beste als laatste opgespaard en lieten zowel bij de 4x100m cadetten als bij de scholieren de overwinning achter hun naam noteren. Hierdoor werden we onbedreigd eerste en kampioen in deze 3e landelijke afdeling. Met veel enthousiasme werd deze overwinning gevierd door atletes, trainers en supporters.

Dank aan iedereen voor hun inzet en enthousiasme tijdens deze dag. Op naar tweede landelijke afdeling volgend jaar.

A.C. GENK

 

Zondag 22 april - Interclub pup/min heren

De pupillen en miniemen jongens van A.C.-Genk hebben zich op zondag 22 april via een tweede plaats in de schiftingsronde geplaatst voor de Vlaamse finale van de interclub Beker van Vlaanderen. Een prachtige prestatie. Voor de derde keer in de clubgeschiedenis lukt een Genks jeugdteam deze prestatie. We kijken uit naar de finaledag op zaterdag 15 september in Sint-Niklaas. We maken er een clubuitstap van met alle jongens pupillen en miniemen én hun supporters!

Proficiat aan alle Genkse deelnemers én de trainers voor dit unieke resultaat.

A.C. GENK

 

ANNE SCHREURS BELGISCH KAMPIOEN 1500m INDOOR

A.C. GENK

A.C. GENK