Europees Kampioenschap Atletiek U18 – Banska Bystrica

Van 18 tot 21 juli vonden de Europese Kampioenschappen Atletiek U18 plaats in het Slovaakse Banska Bystrica. Tijdens dit prestigieuze evenement had Genkie Lauren Petroci-Coninx de eer om België te vertegenwoordigen op de 100m en 200m.

Donderdag 18 juli begon met de eerste ronde van de 100 meter, waarin Lauren Petroci-Coninx een tijd van 11″91 liep. Deze tijd was goed voor de 3e plaats in haar serie en verzekerde haar een plek in de halve finales. Ondanks een solide prestatie in de eerste ronde, bleek de halve finale een grotere uitdaging. Lauren eindigde als 5e in haar serie met een tijd van 11″96, wat helaas niet genoeg was om door te stoten naar de finale van de 100 meter.

Op vrijdag 19 juli zette Lauren een uitstekende prestatie neer in de eerste ronde van de 200 meter. Met een indrukwekkende tijd van 24″08 eindigde ze als 1e in haar serie, waardoor ze zich kwalificeerde voor de halve finales van deze afstand. Deze overwinning in de eerste ronde gaf haar een sterke basis voor de rest van de competitie.

Zaterdag 20 juli was een spannende dag voor Lauren, beginnend met de halve finale van de 200 meter. Ze liep een tijd van 24″15 en eindigde als 3e in haar serie, wat haar een plek in de finale opleverde. In de finale eindigde Lauren als 7e met een tijd van 24″12. Ondanks de zware concurrentie en het sterke deelnemersveld, was haar prestatie in de finale een getuigenis van haar talent en vastberadenheid op het Europese podium.

We feliciteren Lauren Petroci-Coninx met haar sterke prestaties tijdens de Europese Kampioenschappen U18. Haar inzet en doorzettingsvermogen hebben haar op dit internationale podium gebracht en we zijn trots op haar prestaties! Ook een dank je wel aan haar trainer Wouter!


Deel dit bericht:

Recent clubnieuws

Scroll naar boven